Як визначити ринкову вартість землі?

Як визначити ринкову вартість землі?

У 2021 році в Україні почало діяти нове законодавство щодо ринку землі – відповідні законодавчі акти визначають правила визначення вартості земельних ділянок біля будинків та паїв у приватній власності. Експертна оцінка земельних ділянок в Україні, звичайно, існувала й раніше, але сучасні методи чітко визначають правила роботи оцінювачів.

По-перше, земля отримує мінімальну вартість, від якої зараз відштовхуються спеціалісти. По-друге, орендарі паїв мають відповідальність через надто знижену орендну плату або ж будь-які махінації з таким майном українців. Замовити експертну оцінку землі в Україні означає отримання офіційного документа, який має юридичну силу навіть у суді.

Куди звертатися, щоб дізнатися вартість паю?

‘Ми знаємо, наскільки українці не довіряють державним органам та чиновникам. Тому у виборі спеціаліста, який встановити реальну ціну конкретної земельної ділянки, громадяни зазвичай вибирають сторонні організації. Саме тут менше шансів отримати фікцію.

Dela.ua – виключно незалежний центр із сертифікованими спеціалістами, які працюють відповідно за Закону «Про оцінку земель». Тут ви можете замовити наступні послуги з отриманням прозорого висновку експерта:

● визначення вартості паїв, присадибних земельних ділянок та орендованої фермерами землі;

● оцінку нерухомого майна житлового чи комерційного фонду;

● послуги з огляду транспортних засобів з відповідним висновком;

● визначення ціни побутової чи офісної техніки, бізнесу, товарів в обороті;

● експертну оцінку товарів для розмитнення та промислового обладнання;

● послуги з визначення вартості всіх типів та класів транспорту: літаків, човнів, яхт, теплотягів тощо.

Щодо земельних ділянок, звичайному українцю потрібно врахувати, що є дві окремі процедури – грошова та експертна оцінка. У першому випадку ви отримуєте висновок щодо характеристик ґрунту на своїй ділянці, у другому – ринкову вартість конкретної ділянки на дату звернення.

Коли ще може знадобитися визначення вартості землі?

Оцінка нерухомого майна, а саме землі, також потрібна під час продажу приватного будинку – разом з приміщеннями документ експерта видається також на ділянку, де збудований дім. Тобто ви замовляєте оцінку будинку в Україні, а разом з нею окремий висновок щодо прилеглої ділянки.

Правила діють однакові як для приватизованих, так і не приватизованих земель. Більше інформації ви можете отримати на консультації з представниками Dela.ua — https://www.dela.kiev.ua/.

Комментарии запрещены.

Огнеупорные материалы