Вибираємо та купуємо квартиру у Львові

Більшість людей, які вирішили поліпшити житлове питання у Львові натрапляють на труднощі придбання нерухомого майна. Та не має особливого значення, проходить операція на первинному або вторинному ринку з меблями або без них. Купівля квартири має на увазі багато нюансів, халатне ставлення до яких може привести до втрати нерухомого майна та значної суми грошей яку людина може накопичувати половину свого життя. Тому якщо покупець не є досвідченим юристом йому краще звернутися за допомогою в агентство нерухомості, хоча можна все зробити самостійно. Однак в останньому випадку немає ніяких гарантій що угода закінчиться успішна.

Основні ризики що супроводжують операцію

Кожна людина, яка вирішила придбати квартиру з меблями повинна пам’ятати про небезпеку, як і всі зацікавлені в угоді сторони. До поширених проблем що зустрічаються на вторинному ринку, які супроводжують покупку житлової нерухомості варто віднести:

  • Заморожування будівельних робіт на невизначений період у разі з новобудовою. Проблема актуальна при покупці квартири в новобудові на стадії будівництва.
  • Покупку житлоплощі із прихованими технічними дефектами. Не варто думати, що це актуально тільки для вторинного житла. Часто забудовники здають інвесторам проблемну нерухомість.
  • Підписання договору, що містить сумнівні пункти. Часто угода має умови здатні привести до судового розгляду.
  • Купівля нерухомості з підробленими документами. Це поширена проблема якщо угоди проходять за дорученням або з використанням копій документів.

Щоб безпечно купити квартиру з меблями у Львові, краще використовувати перевірені оголошення сайту DOM.RIA. Кожне житло вивчалося спеціально підготовленим експертом, який перевірив документи на житлоплощу та зняв приміщення камерою панорамного типу з круговим оглядом. DOM.RIA є лідером серед конкурентів у сфері нерухомості, через те що надає тільки правдиву та актуальну інформацію.

Нюанси покупки вторинної квартири через посередника

Сьогодні співробітництво з агентством нерухомості Львова має на увазі, що оплата послуг професіонала покладена на покупця. Але не варто намагатися провести покупку власними силами. Адже угода вимагає грамотної перевірки житла та документів. Та тільки фахівець своєї справи здатний вивчити наступні важливі моменти:

  • Особистість власника нерухомості та наявність у нього правовстановлюючих документів. Важливою умовою є відповідність даних в паспорті та виписці з Держреєстру.
  • Статус довіреності, посвідченої юристом якщо інтереси власника квартири являє третя особа. При цьому фахівець з’ясовує у власника нерухомості причини неможливості особистої участі в угоді.
  • Частоту реалізації житлового об’єкта. Часті зміни власників житлоплощі є ознакою технічних або юридичних проблем.
  • Психічний та фізичний стан власника квартири. Співпраця з недієздатними або залежними від алкоголю та наркотиків особистостями може обернутися визнанням угоди недійсною.
  • Співвласників нерухомості якщо такі є. Часто квартира може належати кільком людям. Тому важлива наявність письмової згоди, завіреної у нотаріуса кожної зацікавленої в угоді особи.
  • Обтяжень на житлоплощу. Нерідко продається житло, що є заставним предметом в банку за непогашеним кредитом. Також нерухомість може бути арештована.
  • Зареєстрованих у квартирі осіб, що не досягли повноліття. Наявність таких вимагає від продавця дозволу органів опіки.

Звичайно це не всі нюанси, які враховує фахівець агентства нерухомості у Львові. Він перевіряє відсутність незаконних перепланувань, наявність претендентів на квартиру, які працюють за кордоном або відбувають кримінальне покарання. Якщо будь-який з розглянутих моментів буде упущений – це послужить причиною для заперечування угоди через суд.

Документи необхідні для законного оформлення угоди

Один з важливих етапів придбання житлової нерухомості у Львові – перевірка всіх документів. Адекватний покупець нерухомості обов’язково з’ясує наявність документації з наступного переліку:

  • документи, що послужили причиною виникнення прав на нерухомість;
  • виписка з Держреєстру речових прав;
  • довідка встановленого зразка про всіх зареєстрованих у квартирі;
  • згода органів опіки в разі прописаних осіб, які не досягли повноліття;
  • письмовий дозвіл чоловіка або дружини якщо нерухомість була нажита в законному шлюбі;
  • довідка з бюро технічної інвентаризації про відсутність незаконного перепланування;
  • квитанції про оплату послуг комунального характеру в повному обсязі;
  • висновок про психічний стан власника нерухомості.

Також треба простежити щоб при передачі грошей продавець грамотна склав письмову розписку. У майбутньому якщо виникнуть непередбачені ситуації покупець зможе вимагати повернення грошей через суд.

Комментарии запрещены.

Огнеупорные материалы