Особливості оренди нерухомості на тривалий термін в Івано-Франківську

Вам довелося переїхати в незнайоме місто Івано-Франківськ, та ви ще не знаєте, наскільки вам тут належить затриматися – на тиждень або рік? Тоді прийшов час зайнятися пошуком даху над головою. Але як не допустити типових помилок? Головне не панікувати. Часто опинившись у нових обставинах, люди втрачають концентрацію, стаючи ласою здобиччю для шахраїв. Однак уникнути більшості проблем можна, просто дотримуючись порад досвідчених ріелторів.

Починаємо пошуки місця ночівлі

Якщо ви опинилися в Івано-Франківську та не знаєте де провести ніч, то зверніть увагу на хостели. Це найбільш економний варіант, але він приносить певні незручності. Альтернативою є оренда житла у приватників. Такі пропозиції легко знайти в будь-якому українському місті, через те що добова оренда житла приносить максимальний прибуток. При цьому пошуки тимчасового місця для ночівлі можна здійснювати різними варіантами:

  • сайти нерухомості конкретного населеного пункту;
  • спеціалізовані сайти, що працюють по всій Україні з фільтрами по різних містах;
  • соціальні мережі відповідної тематики;
  • місцева друкована преса;
  • оголошення на ліхтарних стовпах та зупинках громадського транспорту.

Звичайно, остаточний вибір за вами, але максимальною результативністю відрізняється інтернет, що міцно влаштувався в житті українців.

Як знайти житло на тривалий термін?

Коли з тимчасовим кутом для ночівлі питання залагоджено, потрібно негайно переходити до пошуку квартири на тривалий термін. Це обумовлено тим, що вартість добової оренди іноді дорівнює місячній орендній платі при тривалому найманні житла.

Принципово пошук житлоплощі на тривалий термін в Івано-Франківську не відрізняється від короткострокової оренди. Якщо співпрацювати з агентством нерухомості, пам’ятайте, що вартість послуг професіоналів досить висока, але ви позбавлені від безлічі проблем, пов’язаних із самостійним пошуком. Якщо все робити своїми силами, приділіть увагу наступним моментам:

  • географічної прив’язки квартири до основного місця роботи;
  • наявності автостоянки якщо ви власник автомобіля;
  • наявності меблів та побутової техніки;
  • якості гарячого та холодного водопостачання;
  • наявності лічильників обліку споживання енергоресурсів;
  • перевірці власника квадратних метрів.

Сьогодні довгострокова оренда квартир Івано-Франківськ можлива на сайті dom.ria. Тут відвідувачам доступні перевірені оголошення, що дозволяє не користуватися послугами посередників та не переживати, що їх можуть обдурити. Такі квартири перевіряються інспекторами сайту, які особисто виїжджають на об’єкт та фіксують реальний стан житла на панорамну камеру. Після запуску програми перевірених оголошень доступної всім українцям DOM.RIA став №1 серед сайтів в Україні. Тут завжди доступна тільки свіжа та перевірена інформація.

Приступаємо до вибору

Вивчаючи оголошення в інтернеті або в друкованій пресі важливо враховувати те, що їх складанням не завжди займаються, власники житла. Плюс до всього кожен орендодавець має особисте уявлення про комфорт життя. Для власника квадратних метрів в Івано-Франківську його квартира найкраща та затишна. Тому важливо зрозуміти наскільки ваша думка про квартиру збігається з думками її господаря. При цьому перші висновки можна зробити телефоном.

Якщо в оголошенні вказано, що зроблений якісний ремонт, з’ясуйте, як давно він проводився. Адже якщо з того часу минуло кілька років, то від ремонту мало що могло залишитися. Це пов’язано з тим, що квартиронаймачі рідка намагаються стежити за нерухомістю, так само як власники квартири. Обов’язково з’ясуйте, чи був це косметичний або капітальний ремонт.

Коли доречний торг з орендодавцем?

Якщо в оголошенні вказано, що можливий торг, то сміливо торгуйтеся. Почавши просити знижку ще при розмові телефоном можна досягти позитивних результатів. Це пов’язано з тим, що після огляду квартири, яка вам сподобається торгуватися складніше. Часто отримати невелику поступку можна переконавши наймодавця, що ви хочете оселитися надовго, але вас нібито не влаштовує район, який занадто віддалений від місця вашої роботи. Можна послатися на погане транспортне сполучення або відсутність великих супермаркетів поряд з будівлею.

Особисто розмовляючи з орендодавцем телефоном можна легко зрозуміти, на які поступки він готовий піти. Не соромтеся бути чесним з власником нерухомості. Часто просто сказавши, на яку суму, ви розраховуєте можна домовитися з будь-якою адекватною людиною. Якщо вдасться прийти до спільної згоди можна вирушати на огляд квартири та приступати до складання договору оренди.

Кілька корисних рекомендацій

Не погоджуйтеся на усну домовленість. Не залишайте власні документи в заставу – це протизаконно. Те, що ви приїхали з іншого міста не повинно вплинути на складання договору. Тільки письмова фіксація взаємин між наймодавцем та квартирантом може забезпечити інтереси кожної зацікавленої сторони.

Комментарии запрещены.

Огнеупорные материалы