Винаймаємо житло власними силами

Винаймаємо житло власними силами

З орендою житлової нерухомості стикаються багато українців. Та це пов’язано з різними причинами: відрядженням, навчанням або відпочинком. На відрядженні люди винаймають квартиру на добу, студенти на сезон, сімейні пари на рік та довше поки не знайдуть гроші на покупку власної житлоплощі. Незалежно від причини важливо знати, як вигідно та безпечно орендувати квартиру.

Що може завадити при пошуку квартири в оренду?

Часто у людини не виходить знайти квартиру в оренду через занадто завищені вимоги до потрібного варіанту:

  • конкретний район, кількість приміщень, розмір орендної плати;
  • спроби знайти житло тільки через знайомих, щоб не обманули;
  • не бажання складати письмовий договір;
  • нав’язування власнику житлоплощі власних умов проживання;
  • обов’язкова наявність свіжого ремонту.

Цей список можна значно розширити, адже у кожного свої вимоги до місць тимчасового проживання. Однак орендувати квартиру можна, якщо скористатися базою нерухомості на спеціалізованих сайтах. Головне не вганяти себе в жорсткі рамки, а розглядати різні варіанти, серед яких обов’язково знайдеться квартира максимально наближена за параметрами до ваших побажань.

Важливі моменти при оренді житла

Ринок оренди нерухомості переповнений аферистами та посередниками. Любителі легкої наживи зустрічаються як серед власників квартир, так і в ріелторських агентствах. На обман здатний кожен орендодавець. Тому потрібно тверезо підходити до перевірки документів та квартири, перш ніж розлучитися з грошима.

Не співпрацюйте з інформаційними агентствами. Такі компанії практично законно обманюють людей та в 90% випадків залишаються безкарними. Що стосується ріелторів, то адекватний фахівець попросить оплату тільки в разі успішної операції та ніколи не візьме гроші наперед.

Завжди перевіряйте паспорт власника та право власності на житло. Переконайтеся, що в документах фігурує одне та те ж обличчя. Не довіряйте усним домовленостям або людям, що пропонують укласти угоду за дорученням. Природно зустрічаються реальні представники власника квартири, але навіщо ризикувати.

Не пред’являйте суворі вимоги до орендованого житла

Пошук житла в оренду – досить тривалий та трудомісткий процес. Ще більше проблем виникає якщо:

  • людині потрібна квартира в конкретно взятому будинку, з певною кількістю кімнат та поверхом розміщення;
  • аналогічно йдуть справи з вибором району, особливо в центральній частині великого міста;
  • у випадку з близькістю до роботи, місцем навчання або друзів та родичів.

Природно вибір району – важливий фактор вашого комфортного проживання, однак від цього залежить вартість оренди в цілому. Тому людям з обмеженим бюджетом безглуздо шукати житло в центральних міських районах. Та навіть якщо підвернеться відповідний варіант, ви зіткнетеся з шахраями.

Визначаємося з варіантами пошуків

З огляду на те, що складно серед величезної кількості інформаційного сміття, повсюдно розкиданого аферистами та ріелторами знайти хороше житло в оренду, не варто опускати руки, адже шанси на успіх існують. Коли серед знайомих знайти квартиру не вдасться можна спробувати удачу на спеціалізованих сайтах. Головне, щоб це був надійний ресурс що викликає довіру.

Порадьтеся з друзями та родичами, яким доводилося орендувати нерухомість. Адже рада досвідченої людини ніколи не завадить. Звичайно якщо квартира потрібна терміново, то єдиний вихід – залучення фахівця. Якщо ще є час, та ви не ставите перед собою мету знайти розкішні апартаменти в центрі міста за ціною хрущаків на околиці, то ви на правильному шляху.

В іншому орендуючи квартиру на добу або кілька років не забувайте, що все потрібно робити в рамках закону. Так ви можете розраховувати, що тимчасове проживання на орендованій квартирі буде комфортним та спокійним.

Комментарии запрещены.

Огнеупорные материалы