Порівняння характеристик утеплювачів для стін. Вибираємо утеплювач

утеплювачПорівняння характеристик утеплювачів для стін. Вибираємо утеплювач

Раніше при будівництві мало думали про питання збереження тепла або економічності. Це одна з основних причин чому наш основний житловий фонд не енергозберігаючий на сьогодні. Квартири на першому і останньому поверхах і в особливості кутові вважаються холодними. Пил, волога і холод через щілини або міжпанельні шви відмінно надходить в вашу квартиру. Тому щоб в будинку було затишно і комфортно і щоб уникнути вогкості потрібно подумати про утеплення приміщення. І відразу можемо запропонувати невеликий огляд утеплювачів, які зараз актуальні.
За теплоізоляції доступні наступні варіанти:
При правильному виборі теплоізоляції для стін ви забезпечите вашому будинку тепло в зимовий час і прохолоду в літній. Це обов’язково передбачає мінімізації втрати тепла і усунення протягів. Ще вагомий плюс до правильного утеплення, це відсутність вогкості і збереження здорового мікроклімату в будинку. Важливо відзначити основні аспекти правильної теплоізоляції: звукоізоляція і вогнестійкість, теплопровідність, екологічність, повітропроникність, і водонепроникність, біостійкість, довговічність. Звичайно ще важливий аспект з чого побудований ваш будинок, кількість поверхів і кліматичні умови.
Матеріали для утеплення можуть бути органічні і неорганічні. Органічні це наприклад — целюлозне волокно, дерево, каучук, пробка, повсть, мох, джут або клоччя. А неорганічні це Волокнисті (скловата, мінвата) або пористі (пінополістирол, пінополіуретан, пеноизол і ін.) Утеплювачі, рідка кераміка. Органічні утеплювачі звичайно більш екологічні і безпечні, але вони менш довговічні. Хоча в даній галузі весь час з’являються нові види утеплювачів. Найпопулярніший на даний момент, це рідкий утеплювач для стін.
Мінеральна вата
Мінеральна вата — волокнистий матеріал для теплоізоляції, виробляють її методом термообробки і пресування металургійних шлаків або базальту. Волокно містить в собі повітря і тому виникає бар’єр для проникнення холоду та втрат тепла. Мінеральна вата буває у вигляді плит або рулону і ще її плюс в тому, що вона може використовуватися всередині і зовні. Вона має низьку теплопровідність, повітропроникністю, довговічність, звукоізоляційні властивості, вогнестійкість, екологічністю. Що стосується монтажу, то це трохи клопітно, також якщо мінеральну вату використовувати всередині це звужує простір, що важливо врахувати, якщо квадратура у вас невелика. Водопроникність може з часом стати причиною утворення конденсату, що веде до утворення грибка. Щоб цього уникнути рекомендують матеріал гидроизолировать.
Скловата
Скловата — волокнистий утеплювач, один з найпопулярніших і перевірених. Скловату виробляють методом плавлення піску, соди, доломіту, вапняків, бури або відходів виробництва скла. Її випускають в рулонах або в плитах і для зручності транспортування спресовивают. Волокна скловати небезпечні при контакті або навіть вдиханні через те, що це тонкі і гострі частинки. Тому в роботі зі скловатою потрібно використовувати окуляри, респіратори і рукавички. Скловата не горить, хороша в тепло- і звукоізоляції. Вона відмінно підійде для утеплення даху, перегородок і стін. Це недорогий варіант серед своїх аналогів, але вона піддається усадці і кришитися.
Целюлозний утеплювач
Це один з нових матеріалів, він екологічний і функціональний. Виробляти із залишків целюлозного виробництва, підходить для внутрішнього і зовнішнього утеплення, його задувають під гіпсокартон або магнезитові плити. Целюлозний утеплювач повітропроникний і з негативних його якостей виділяють його водопроникність, а значить може виникати з часом цвіль і даний утеплювач пожаронебезопасен. Хоча можна позбутися від цих недоліків, для цього в целлюлозную основу додають антисептики для підвищення біоустойчівості і антипірени для зниження займистості.
Пінопласту (пінополістирол)
Пінополістирол виробляється шляхом спінювання полістиролу при високих температурах. Цей матеріал водо- і повітронепроникний, має шумо- і теплоізоляційні властивості, він легкий і його монтаж досить простий. Матеріал ще хороший тим, що не боїться грибків і плісняви, і він стійкий до поганої погоди. Він випускається в плитах, які використовують для внутрішніх стін, балконів і фасадів і це до слова один з найбільш доступних за ціною утеплювачів.
Екструдований пінополістирол
Матеріал виробляють з гранул полістиролу, які плавлять при високій температурі, далі їх видавлюють і вспенивают. З-за цього виходить ще більш міцний матеріал, який більш довговічний, більш водо- і воздухонепроніцаесий ніж пінопласт. Екструдований пінополістирол добре взаємодіє з різними поверхнями, це наприклад, і цегла і штукатурка.
Фибролит
Цей матеріал отримують в процесі просушування і пресування стружки, яку ще додатково змішують з в’язкою речовиною. Таким чином отримують плити з натурального матеріалу, а захисний шар попереджає впливу грибка або п

Екологічно чисті коркові матеріали
Пробкові панелі одні з найбільш екологічних на сьогодні, це міцний, повітропроникний і теплопровідний матеріал. Матеріал виготовлений шляхом гранулювання сировини, нагрівання його до 400 ° С і подальшого пресування в блоки. Ці панелі досить легкі, що не сідають. А сам матеріал довговічний. Також матеріал володіє шумоізоляцією, захищає від грибка, вогкості і цвілі, не виділяє шкідливих речовин при високих температурах. Але тому на сьогодні це один з найдорожчих матеріалів.

Рідка керамічна ізоляція
Цей матеріал ставати все більш актуальним сьогодні, це нове слово в утепленні. Рідка кераміка в самих важкодоступних місцях легко позбутися від втрат тепла і протягів. Матеріал має пастоподібну консистенцію, наноситися майже на будь-яку попередньо очищену поверхню. Матеріал є безпечним, не горить, повітро-і водонепроникний. Після його висихання на стіні утворюється еластичне покриття. Матеріал недешевий, але однозначно довговічний.

Рідкий пінопласт
Це заливний пінопласт або піноізол. Його з шланга заливають між стінами в щілини в процесі будівництва, він дешевше інших варіантів. Матеріал не піддається бактеріям або грибків, повітропроникний і довговічний.

Тепер уже маючи інформацію про властивості матеріалів, які задіяні в утепленні, ви не тільки можете вибрати для себе найкращий варіант, але і після консультації у компанії Укральп з фахівцем дізнатися як їх комбінувати для більшої ефективності.

 

Комментарии запрещены.

Огнеупорные материалы