Обговорення важливих для організації будівництва проблемних питань відбулося у Будівельній палаті України

18 серпня 2016 року в Будівельній палаті України відбулося обговорення важливих для організації будівництва проблемних питань кошторисного нормування в сучасних умовах.

З грунтовним аналізом ситуації виступив А.М.Кармінський — член Президії БПУ, член Громадської ради при Мінрегіоні України, директор ТОВ «Укрсервекс».

В предметному, зацікавленому обговоренні взяли участь керівники крупних проектних організацій, відомі науковці та практики будівельного виробництва, представники Мінрегіону, керівники Палати.

Фахівці звернули увагу на недоліки чинної системи ціноутворення у будівництві, розглянули шляхи подолання проблем в організації забезпечення проектувальників сучасною базою нормативно-розрахункових показників. Предметом детального обговорення були зокрема, питання кошторисної вартості будівництва, систематизації і упорядкування розрахунків вартості на всіх етапах будівельної діяльності.

Головний спеціаліст Мінрегіону О.П.Сергієнко, яка виступила в ході дискусії, висловила готовність взяти до виконання конструктивні пропозиції, що пролунали тут, а також сприяти у вирішенні інших проблемних питань галузі.

На думку учасників зібрання необхідно було б відновити практику проведення спільних засідань з фахівцями Мінрегіону, в ході яких раніше обговорювались проблемні питання і приймалися відповідні рішення при розробці нормативних документів. Важливо, щоб фахівці громадських організацій взяли на себе функції розробки нормативних документів. Була внесена пропозиція щодо створення відповідної структури у складі БПУ.

Перший віце-президент Палати С.Т.Сташевський запропонував оформити за підсумками цього обговорення рекомендації для подання їх до відповідних державних органів. Він також підтримав ідею створення при Будівельній палаті комітету, який би предметно займався питаннями проектної діяльності.

В обговоренні також взяли участь генеральний директор ТОВ «Укрекспертиза у будівництві» Ю.С.Аністратенко, д.е.н., проф. В.П. Ніколаєв, директор інституту «Київдормістпроект» В.В.Воробйов, директор інституту «Київпроект-5» Н.І.Родичкіна, директор ПП «Металомонтаж» М.А.Величко. заступник директора – головний інженер ТОВ «МЖК-1» В.Е.Хібовський, представники будівельних та проектних організацій А.Є.Савалюк, В.В.Мазур, Л.Л.Коцупал.

Джерело та фото: Будпалата

Комментарии запрещены.

Огнеупорные материалы