У Київській області планують створити майже 3 тисячі нових місць у дитячих садках

У 2016/2017 навчальному році у Київській області завдяки завершенню будівництва 5-ти дошкільних навчальних закладів, реконструкції 2-х будівель і відновленню діяльності ще 2-х дитячих садків, а також відкриттю 6-ти закладів у складі навчально-виховних комплексів планується створити 925 нових місць для дітей. Крім того, відкриття додаткових груп та груп короткотривалого перебування забезпечить створення ще 1976 місць.

«Наразі існує проблема недостатньої кількості місць у дитячих садочках, адже Київська область потужно розбудовується, а кількість мешканців неухильно росте. З початку 2016 року в Київській області вже створено 230 нових місць, з них 145 – у сільській місцевості. Протягом наступного навчального року планується довести цю цифру до 2901 – будуть збудовані нові дитячі садочки та реконструйовані старі, а також відкриються додаткові групи в існуючих закладах та при навчально-виховних комплексах», — повідомив перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе.

За його словами, зараз найбільший дефіцит місць у дитячих садках у Бучі, Ірпені та Києво-Святошинському районі. Там, а також у Білій Церкві та в Броварах планується відкрити 5 садочків, які забезпечать новими місцями 535 дітей.

На поточний час у Київській області функціонують 735 закладів дошкільного виховання, які відвідують 69 806 вихованців. У містах області в 257 дошкільних навчальних закладах виховується 48 740 дітей, у селах на 478 ДНЗ приходиться 21 066 дошкільнят.

Джерело: КОДА

Комментарии запрещены.

Огнеупорные материалы