Проект у сфері безпеки праці від ПАТ «Дікергофф Цемент Україна»

На ПАТ «Дікергофф Цемент Україна», починаючи з серпня 2013 року, впроваджується Проект досягнення високих результатів в сфері Безпеки праці.

З березня 2015 року до впровадження проекту приєднались Київський термінал, «Дікергофф (Україна)», «Дікергофф Транспорт Україна».

Підрозділи ПАТ «Дікергофф Цемент Україна» в 2015 році були ознайомлені з цілями та задачами з розвитку ключових елементів системи безпеки.

На фото: Встановлені технологічні драбини для підйому на обертові печі №4, №5, №6, модернізовані сходові драбини, площадки; встановлені спеціальні конструкції для кріплення стаціонарного страхувального тросу

Основний принцип проекту – функціонування інтегрованої організаційної структури з безпеки праці, яка залучає до розвитку системи керівників усіх рівнів та працівників підприємства.

На підприємствах щомісячно проводяться Комітети з Безпеки за участі керівників підприємств, де аналізуються основні елементи та інструменти розвитку системи безпеки праці – Діалоги з Безпеки, Розслідування Інцидентів, Аудити Підрядника. Розглядаються дії з покращення системи безпеки праці виробничими підрозділами, приймаються рішення щодо закупки та модернізації основного обладнання та його складових.

Раз на квартал проводяться Центральні Комітети з Безпеки в межах компанії «Дікергофф Цемент Україна» для підведення підсумків роботи підприємств, обміну позитивним досвідом та прийняття централізованих рішень щодо розвитку проекту.

На фото: підпірна стінка дільниці крейди: зліва — було, праворуч — стало

В межах інтегрованої організації з безпеки на підприємствах групи функціонували робочі групи з впровадження та розробки внутрішніх стандартів з безпеки праці.

Серед них:

— Роботи на Висоті;

— Обертові та рухомі механізми та обладнання;

— Вогневі роботи;

— Замкнутий простір;

— Управління Безпекою Підрядників;

— Вантажопідіймальні механізми та інші.

Навчання працівників є одним з головних елементів розвитку системи безпеки праці. В 2015 році проводилось навчання:

— Безпечні методи виконання робіт, вимоги внутрішніх стандартів з безпеки,

— Надання першої медичної допомоги;

— Види відповідальності за порушення вимог охорони праці.

В 2015 році в міжнародній аудиторській та сертифікаційній компанії Bureau Veritas було проведено навчання працівників «ЮГцемент», «Волинь-Цемент», Київського терміналу, «Дікергофф Транспорт Україна», «Дікергофф (Україна)» за наступними напрямками:

— Оцінка ризиків;

— OHSAS 18001, внутрішні аудитори;

— OHSAS 18001, ведучі аудитори.

В лютому 2016 року внутрішніми та ведучими аудиторами «Дікергофф Цемент Україна» проведено аудит систем безпеки праці Волинь-Цемент та ЮГцемент для визначення рівня розвитку системи на відповідність вимогам OHSAS 18001 за бальною матрицею.

У квітні 2016 проводився аудит системи безпеки праці  на Київському терміналі ПАТ «Дікергофф Цемент Україна», «Дікергофф (Україна)», «Дікергофф Транспорт Україна» для визначення рівня розвитку системи та встановлення цілей розвитку для цих підрозділів на 2016 рік.

В межах компанії розроблено стандарт для вибору та забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, що відповідають вимогам міжнародних стандартів EN.

 

 

Безпека не приходить неочікувано,

Вона потребує зусиль та багато роботи!

Безпека – це не стан, це процес ….

Процес безперервного покращення!

 

Роман Науменко,

Начальник служби ОП та НС

ПАТ «Дікергофф ЦементУкраїна»

Джерело та фото: ПАТ «Дікергофф ЦементУкраїна»

Інформацію розміщено на правах реклами

Комментарии запрещены.

Огнеупорные материалы