Нюанси економного найму житла

Сьогодні українцям доступні різні способи заощадити на оренді житла. Вони є цілком законними та легко втілюються в реальність, якщо дотримуватися певних умов. При цьому потрібно об’єктивно підходити до невиправдано дешевих пропозицій, які в більшості випадків є приманкою аферистів які бажають отримати прибуток незаконним шляхом. Не маючи досвіду на ринку оренди нерухомості людина може непомітно для себе віддати гроші шахраєві без можливості їх повернення.

Правила грамотної економії

Для максимальної економії на оренді житлоплощі, необхідно:

  • Уникати співпраці з посередниками. Вартість послуг ріелтора часто дорівнює розміру місячної орендної плати.
  • Мати достатньо вільного часу. Навіть досвідчені орендарі для пошуку квартири що підходить за всіма параметрами витрачають багато часу. Тому будьте готові, що пошук житла затягнеться на кілька тижнів, а може місяців.
  • Ознайомитися з юридичною стороною питання. Це важливий пункт від якого залежить збереження інвестованих коштів в майбутньому.
  • Працювати тільки з власником нерухомості. Навіть генеральна довіреність, завірена нотаріально не є ознакою безпеки майбутньої угоди. Саме за дорученням люблять працювати аферисти.
  • Не піддаватися емоціям. Якщо орендодавець побачить, що ви зацікавлені в його квартирі всі спроби торгуватися приречені на провал.
  • Вивчати всі можливі варіанти. Не зупиняйтеся на перших 2-3 квартирах, вивчайте різні пропозиції.

Щоб швидко та безпечно орендувати квартиру, вам буде потрібно вибрати хороший сайт. Для українців вважається оптимальним варіантом сайт DOM.RIA. Тут ви можете не тільки знайти оголошення від власників, а й скористатися перевіреними квартирами, які особисто вивчав інспектор.

Як можна ще заощадити?

Якщо ви сильно обмежені в фінансах можна скористатися додатковими способами економії:

  • Орендувати житло спільно з товаришем. Навіть якщо у вас немає друга, якому потрібна квартира в оренду завжди легко знайти співмешканця через інтернет та поділити з ним оплату оренди.
  • Знімання нерухомості за певні послуги. Нерідко орендодавцям потрібен ремонт житлових приміщень. У даній ситуації можна заселитися у квартиру з умовою, що за оренду ви будете платити, виконуючи ремонт в кімнатах. Хоча знайти такий варіантів досить проблематично.
  • Відмовитися від строгих критеріїв пошуку. Можна пожертвувати районом розміщення будинку або наявністю меблів у квартирі, тим самим отримати хорошу знижку на орендну плату.

Природно розглянуті варіанти можна втілити в реальність, якщо займатися пошуками житла самостійно. У разі співпраці з агентством нерухомості такі умови неприйнятні.

Не забуваємо про юридичну частину угоди

Єдиним законним підтвердженням вашої співпраці з орендодавцем є письмовий договір оренди. Тому його вивченню потрібно приділити особливу увагу. Якщо у вас з’являться додаткові питання або пункти, які ви хотіли б вписати у договір, обговоріть це з власником нерухомості. Зазвичай власники житла вимагають оплату за перший та останній місяць проживання. Це є страховкою у разі якщо квартиронаймач завдає пошкодження майну.

Переконайтеся, що в договорі прописані права та обов’язки сторін, розмір та особливості внесення орендної плати, а також платежів комунального характеру. Перш ніж залишити свій автограф у угоді перевірте правовстановлюючі документи орендодавця. При цьому попросіть оригінал права власності та цивільний паспорт власника квартири. Проявляйте пильність та обачність вибираючи житло в оренду. Тільки так ви можете розраховувати на успіх.

Комментарии запрещены.

Огнеупорные материалы